Saturday, June 4, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi : Majlis Bertandang di Jerteh Terengganu

Assalamualaikum
Happy weekends everyone. update cerita majlis bertandang adik bongsu kami.
orang luar kata majlis bertandang, orang Kelantan kata hantar menantu.hihi
majlis bertandang adik sangat simple dan serba sederhana di Jerteh, Terengganu
sebelah lelaki selalunya buat biasa2 jea, tiada majlis gah, tiada pelamin, tiada pengapit, tiada perrsalinan mewah or tempat makan beradab mahupun khidmat photographer.
just majlis jamuan makan2 untuk tetamu. pengantin nak makan pandai2 la layan diri. hihi

majlis bertandang adik nik dan suami dia rancang 2 hari selepas majlis di Kelantan.
tak banyak snap gambar masa majlis bertandang adik. layan kan jea gambar yang ada yea
for majlis di Terengganu, adik pilih warna purple. buat baju kebaya untuk pengantin perempuan, baju melayu untuk pengantin lelaki. buat baju yang boleh dipakai balik lepas habis majlis.
kain pengantin perempuan dan sampin pengantin lelaki daripada songket

adik bongsu kami, Nik Idzni Dalila dan adik ipar kami Kamal Effendi
kain songket bunga penuh ni adik beli 4.5 meter. RM300 untuk 4.5 meter. 2m untuk kain and then 2.5m untuk sampin. beli dekat songket_by_gedungsulam
WhatsApp/SMS +60175412707 (no call) 
www.facebook.com/gedung.sulam

adik make up sendiri masa majlis bertandang tu. lupa nak snap gambar close up lak.
nasib baik ingat nak snap gambar dengan pengantin.

tunggu rombongan kat Masjid Hadhari, Jerteh
actually rumah pengantin lelaki tak ada jauh mana pun dengan Masjid Hadhari ni.
so nak jalan kaki pon boleh.
eh eh budak comel ni pun ikut hantar Che Su.


Keisha dan Ibu


pssttt : 
 tunggu gambar dari photographer baru boleh update entry Majlis Kesyukuran adik di Kelantan

2 comments:

  1. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^