Wednesday, June 1, 2016

Royal Floria Putrajaya 2016

Assalamualaikum
tahun ni berjaya ke Royal Floria Putrajaya.haha
acara wajib setiap tahun sejak tinggal dekat dengan Putrajaya ni.
tiap tahun ada Pesta Floria.. tapi tiap2 tahun juga tak dapat pusing satu kawasan Floria ni.pusing mana yang mampu jea. so entry hari ini nak ajak korang semua cuci mata tengok bunga di Royal Floria Putrajaya 2016. tahun ini Bunga Kekwa atau Chrysanthemum dipilih sbg bunga tema di Festival Floria Diraja Putrajaya 2016.

salah satu tarikan utama floria kali ini adalah Magical Garden.tapi weolls tak masuk pun. 
masa kami kat sana,cuaca giler panas weh. berpeluh jangan cakaplah, dah menitik-nitik dalam baju. cair makeup iollss.haha..tapi gagahkan diri berjalan-jalan tu.
overall, macam tak berapa menarik sangat Royal Floria Putrajaya tahun ni.tak banyak hiasan bunga yang menarik.

cuti sekolah ni ramai orang so susah nak ambil gambar tanpa ada orang interfrem.hihi
so layan kan jea gambar yang sempat kami snap.









hiasan sama macam tahun lepas.kikiki





 up satu gambar tuan blog.muehaha












berehat sambil minum ni ;-)













en hubby beli ticket Ecoride. ada promotion. RM 10 untuk 2 round.
boleh guna ticket ni sepanjang tahun 2016.



minggu ni minggu akhir. so boleh terjah Putrajaya yea

Tarikh: 27 Mei 2015 sehingga 4 Jun 2015
Masa: 9.00 pagi hingga 10.30 malam (Isnin-Khamis)
9.00 pagi hingga 12.00 malam (Jumaat-Ahad)
Lokasi: Anjung Floria, Presint 4, Putrajaya
Tiket : RM7.50 (dewasa) / RM 3.50 (kanak-kanak)


No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^