Friday, June 3, 2016

Vaksin si Comel

Assalamualaikum
selama ni memang tak pernah terfikir langsung nak bela kucing dekat rumah sendiri.
bukan tak suka kucing tapi tak minat nak bela.en hubby lak memang jenis yang suka kucing, kat umah mak mertua pun memang ada kucing. jaga kucing dah kira sama macam jaga anak kan. 
kena sediakan segala keperluan dia.tempat tinggal, makan minum cukup,jaga kebersihan dan kesihatan diorang. agak leceh bagi iiolss .huhu

dah lama en hubby mintak nak bela kucing. sejak awal2 kawen lagi tapi baru sekarang dapat bela.hihi
nama Comel tu en hubby yang bagi. main petik jea nama.masa dia kecik, kucing ni terlampau comel.sekarang dah 7 bulan, Comel ni dah makin sihat dan gemuk. 
umur 7 bulan, baru sempat pi vaksin si Comel. pi vaksin kucing di klinik dekat Bandar Bukit Puchong. tujuan vaksin tuk lindungi kucing dari penyakit
harga vaksin untuk seekor kucing RM35.00.  selain vaksin, Comel diberi ubat cacing. ikut doc, lepas vaksin kucing akan demam, hilag selera makan or monyok kesan dari ubat tu. tapi dah 3 hari tengok elok jea.hihi

siap ada pet health record lagi.kerlass kucing skarang.

 isi dalam Kad Klinik, tarikh cucuk vaksin
muka tak nak pandang cemera la kononya. haha..



No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^