Sunday, August 7, 2016

Kisah Adik jadi Viral

Assalamualaikum

memang tak pernah sangka kisah adik dan suami dia dapat respon dari ramai orang.semua bermula dari Twitter.and then keluar Oh Bulan, minggu lepas lak caption ig adik keluar dekat Aliff Channel. dari situ ramai yang tahu kisah adik.Alhamdullilah banyak kata2 positif, kata2 semangat dari ramai orang.

setiap entry tentang penyakit yang menimpa family kami bukanlah untuk meraih simpati. apa yang kami share kalau korang pandang dari sudut positif maka positiflah, kalau pandang sudut negatif maka negatiflah.simple. and then tak semua benda kami cerita kat media sosial. banyak lagi yang semua tak tahu. dan tak perlu tahu. dan kalau nak cerita satu-satu memang sampai esok pun tak habis.ada cerita yang kami simpan just untuk diri sendiri dan family terdekat jea tahu. sebab bukan semua orang nak tahu cerita dari A sampai Z pun kan.

Terima Kasih yang mendoakan adik. Moga Allah permudahkan urusan adik, beri kesihatan yang baik dan adik sentiasa dalam rahmat Allah.doa yang baik2 untuk adik saya. doakan family kami terus kuat. kami perlu sabar dan redha dengan takdir Allah walaupun ujian ni sangatla menguji hati.
Tak ada sapa pun suka lihat family yg dia sayang sakit, tapi Allah has plans for everyone and everything happened for a reason.

kalau boleh nak print screen kata2 positif dari semua. tapi nanti terpanjang lek entry ni.
so print screen apa yang keluar kat media sosial baru2 ni jea .hihi









Adik,
she was one of the strongest women i've ever known
it is an increadibly hard things to go through and she still has such a positive attitude.
 Insyaallah dalam setiap kesulitan, pasti ada hikmah tersembunyi. 
you deserve every bit of happiness adik..adik selalu ada dalam setiap doa kami.
take care. 

3 comments:

  1. Adik sis?? Saya rasa inspirational sgt adik sis sebab wlupun dia ada penyakit tp dia tetap teruskan cita2 dia.. Stay strong.

    ReplyDelete
  2. semoga adik awak kuat dan terus kuat ....dan cepat sembuh ... Alhamdulillah jodoh dia yang terbaik Allah telah tentukan ...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^