Monday, October 10, 2016

Morphe Brushes 35P Eyeshadow Palette

Assalamualaikum
walau jarang update, masih ada yang sudi jenguk blog ini.terima kasih
Alhamdulillah. akhirnya berjaya jugak dapatkan one of my wishlist barang make up yang nak beli.
beli eyeshadow ni dah lama. ari ni ngada nak share dekat blog
read so many good reviews tentang morphe palette ni.
actually, tak perlu ada eyeshadow palette yg besar banyak banyak warna ni. yg penting, kita kena ada basic colour je. cuma iolls ni mengada.tak pandai make up pun sibuk nak beli.bukan selalu pakai pun.

nik pakai eye-primer dulu sebelum pakai eyeshadow tuk tahan lebih lama.
and siapa ada oily eyelid macam nik, sesuai guna primer dulu.
 beli la primer yang murah. nik guna Essense jea. apply sikit and then baru apply eyeshadow.
tak ada eye-primer jugak boleh guna foundation, concealer or powder tuk letak skit kat mata.
ni iolls blaja dekat you tube.haha

eyeshadow ni ada 2 jenis.matte dan shimmer. semua warna pigmented.
shimmer senang jatuh kat muka bila apply kat mata. so sapu sedikit loose powder bawah mata dulu and then bila ada shimmer jatuh di bawah mata, boleh disapu dengan brush


tu jea review dari budak yang acah2 nak blaja make up. k bye.haha

No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^