Wednesday, October 19, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Baju Pengantin, Make Up & Bunga Tangan

Assalamualaikum

Baju Pengantin
baju kahwin ni kena fikirkan awal-awal.yang nak sewa kena la booking awal kan, kalau tak nanti tak dapat baju yang berkenan di hati. kalau yang jahit sendiri confirm kena beli kain awal tuk hantar jahit.kalau last minutes tak sempat siap. tapi skarang banyak jea baju ready made yang boleh buat baju baju pengantin.
design baju adik ni idea pengantin sendiri. kain prada adik beli di Prada Lace Collection.
just jahit manik. dah nampak lawa. kain pink beli di Jakel. upah jahit hanya RM 70 uolls.jimat kan.
boleh pakai balik untuk majlis yang lain.tetiba rasa macam nak pinjam baju adik tuk annual dinner tahun depan.muehaha
Veil dan shawl pun adik jahit sendiri uolls.dah kreatif apa pun boleh buat. i is jealous.hihi





Bunga Tangan
kalau jadi pengantin tak sah kalau tak ada bunga tangan kan.
tempah bunga tangan kat Perniagaan Centrepoint
walaupun sesetengah orang anggap ni membazir sebab just guna untuk satu majlis jea and then confirm akan layu tapi kami memang prefer bunga tangan dari fresh flower.nampak naik seri pengantin.



Make Up
adik request make up natural.tapi kalau dah nama pengantin, make up simple pun nampak berseri-seri. ni make up hasil dari makeupby_norrutna
nak booking boleh whatsapp 013-450 7501.cantik giler hasil make up dia.







No comments:

Post a Comment

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^