Wednesday, December 28, 2016

Al-Fatihah. Nik Idzni Dalila Nik Mahmud

Assalamualaikum


Seperti ramai yang dah tahu, adik kesayangan kami Nik Idzni Dalila Nik Mahmud telah pun meninggalkan kami pada pukul 3 pagi semalam di Hospital Kajang.
Alhamdullillah, semua sudah selesai. Allah permudahkan semua urusan pengkebumian adik.

Tenanglah adik di sana. Allah lebih menyanyangi adik..Even tak mudah untuk kami terima tapi family meredhai pemergianmu dan menerima takdir yang adik sudah tiada di sisi kami. .Kami pasti akan merinduimu.Hidup kami pasti takkan sama seperti dulu. takkan pernah sama dik..
the only thing that help right now is knowing that you is in a better place now. jauh dari segala kesakitan dan penderitaan. doa kami sentiasa mengiringimu,we love you, but Allah love you more.
Terima Kasih atas pinjaman selama 25 tahun ini Ya Allah. jaga dia untuk kami. 

Nik Idzni Dalila Nik Mahmud
11 April 1991 - 27 December 2016

Bagi pihak family, saya mengucapkan jutaan terima kasih untuk semua yang hadir di majlis pengkebumian adik, saya dan family memohon maaf jika ada kesalahan dan kesilapan yang adik lakukan semasa hayat beliau.Terima Kasih atas ucapan takziah dan doa2 dari kalian semua.
Hanya Allah yang dapat membalasnya.
Adik, I miss you so much already,
Alfatihah.

13 comments:

  1. Innalillahiwainnailaihirajiun...semoga arwah ditempatkan dikalangan orang beriman. selalu baca kisah arwah dekat blog Nik. terkejut smlm bila dapat tau dia dah meninggal. Allah lebih sygkan dia. Semoga Nik & keluarga tabah dengan dugaan ini.

    ReplyDelete
  2. Meremang bulu roma kakak Nik. Sedihnya... akhirnya dia pergi juga setelah lama bertarung dgn penyakitnya
    Salam takziah dari kakak dan semoga almarhumah adik Nik ditempatkan bersama kalangan mereka yg beriman.

    Khususon ila ruhi almarhumah NikIdzni Dalila binti Nik Mahmud al-fatihah...

    ReplyDelete
  3. salam takziah. semoga kuat dan terus kuat untuk mengharungi kehidupan tanpa orang tersayang disisi.

    ReplyDelete
  4. takziah nik...follow ig arwah dan kamal..rasa kosong je bila bukak ig arwah...rasa mcm tak pecaya...walo x penah kenal, tp sy dpt rasa arwah seorang yg amat baik..in shaa Allah, may Allah granted her with JANNAH.

    ReplyDelete
  5. Takziah Nik dan keluarga di atas pemergian adik yang dikasihi. Saya doakan semoga roh Allahyarhamah Nik Idzni dicucuri rahmat oleh Yang Maha Esa. Amin Ya Rabbal Alamin. Kisah Nik Idzni sangat memberi kesan kepada saya dan memberi pengajaran supaya bersyukur dengan kehidupan ini dan berusaha mendapatkan redha Allah untuk keberkatan di dunia dan akhirat.

    ReplyDelete
  6. Assalammualaikum.

    I never know anything about your sister and her husband before. But this morning i saw a picture that her husband have posted in his instagram, from there i know how incredible and how strong they are. I read through their blogs, twitter and also instagram. What a wonderful person your sister are 😊💕

    May Allah place her among the believers. Allah knows the best right ? Be strong sis. Allah loves her more ❤


    With love, ❤

    ReplyDelete
  7. Al fatihah... sy selalu stalk insta adik awak.. she inspired me a lot.. bila baca blog beliau, sy rasa insaf sgt...byk pahala buat beliau.. sy percaya, adik awak berada di tempat yg paling indah dan bahagia bersama2 org beriman di alam sana.. insyaalah kita bertemu di jannah kelak.. be strong..

    ReplyDelete
  8. Al fatihah... sy selalu stalk insta adik awak.. she inspired me a lot.. bila baca blog beliau, sy rasa insaf sgt...byk pahala buat beliau.. sy percaya, adik awak berada di tempat yg paling indah dan bahagia bersama2 org beriman di alam sana.. insyaalah kita bertemu di jannah kelak.. be strong..

    ReplyDelete
  9. Salam takziah nik. Semoga arwah adik tenang di sana. Semoga nik & family terus tabah. Stay strong.

    ReplyDelete
  10. salam takziah ...semoga arwah ditempatkan dikalangan org beriman

    ReplyDelete
  11. asl...saya ada baca kisah arwah..semlm dok bace kisah dia yg sebelum ni..arwah cantik sangat.semoga dia tenang di sana..boleh saya tahu tak..saat dia sakit last tu..memang dia tak boleh bangun ke sehingga nazak?..ada ape2 dia wasiatkn ke utk suami dia..sedihnye..sbb dia dah thau ajal dia..semoga soalan ni tak menguris hati kuarga..boleh bagi nama FB saudari tak?..salam kenal dari saya org KB.kak Arniey.

    ReplyDelete
  12. salam takziah nik..al fatihah..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^