Monday, December 26, 2016

Allah uji adik lagi

Assalamualaikum

tahun lepas kami busy dengan persiapan akad nikah adik. tahun ni kami busy untuk lihat adik sihat macam biasa. dalam setahun, macam2 perkara berlaku. sejak adik balik Malaysia, kesihatan adik makin merosot. sel kanser dah merebak ke tulang belakang dan beberapa tempat lain.kurus sangat adik sekarang dan adik dah start tak boleh berjalan. baring jea dekat katil skarang ni. sedihnya Allah saja yang tahu. berat mata memandang berat lagi bahu memikul

Moga Allah permudahkan urusan adik,Moga Allah kurniakan adik ketabahan dan kesabaran, hilangkan semua sakit adik. nak adik sihat ,nak adik ceria macam dulu. Kami sayang adik sangat2.setiap masa teringat kat adik. adik sentiasa ada dalam setiap doa kami. kami yakin adik mampu lawan sakit sebab adik kuat.banyaknya dugaan adik tanda sayangnya Allah pada adik.

please help us pray for her fast recovery.
we love u so much adik. adik tak pernah jadi beban untuk kami. sikit pun tak pernah.
kami akan buat apa saja tuk adik.tuk adik sihat kembali.
i'm forever thankful to have you as my sister. you have no idea how proud i  am of you . you are an inspiration to so many but most of all to me. keep fighting dik.





Ujian ni untuk lebih dekatkan kami sekeluarga padaNya.InsyaAllah.
Allah tests different people with different trials because everyone has a different level of patience, tolerance, and faith.

Kami tidak tahu apa yang telah Allah tetapkan, tetapi kami yakin ia pasti yang terbaik buat kami .Moga Allah teguhkan iman kami, limpahkanlah kasih sayangNya kepada kami. Kuatkanlah hati kami untuk menghadapi ujian Mu.Hanya Engkau kekuatan kami dan hanya Engkau tempat kami meminta pertolongan.

Setelah kau berusaha maka kau bertawakal lah,
sesungguhnya tiada daya melainkan dengan izin Allah

8 comments:

  1. Allahumma Ya Fattah Ya Salam.... semoga Allah buka jalan penyembuhan pada adik...

    ReplyDelete
  2. salam nik..nape org kate adek nik da xde?betul ke?allahuakbar

    ReplyDelete
  3. Takziah kak... terkejut sy baca post kt FB.. Al-Fatihah. Selalu baca kisah adik akk dlm blog akk.

    ReplyDelete
  4. Salam Puan. Selalu saya mengikuti perkembangan kesihatan dan kehidupan adik Puan. Dari situ saya beroleh kekuatan juga buat diri saya sendiri.

    Saya ucapkan salam takziah buat Puan sekeluarga. Mudahan kalian berkumpul kembali di syurga nanti, diberi kebahagiaan dan kasih rahmat Allah dunia dan akhirat. Allahumma aameen..

    ReplyDelete
  5. Salam....baru je baca kat fb ...inform yg adik meninggal..takziah ye...semoga rohnya bersama dengan org org yg beriman...al fatihah...

    ReplyDelete
  6. Takziah untuk Nik & keluarga. smga tabah dengan ujian ini

    ReplyDelete
  7. Takziah nik atas pemergian adik tsayang..

    Semoga Allah swt melimpahi segala rahmatNya utk arwah..

    ReplyDelete
  8. SubhanaAllah...sangat terinspirasi..sungguh..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^