Sunday, January 1, 2017

kehilangan, seribu kenangan

WARNING !!!entry panjang berjela

Assalamualaikum

kisah adik dan suaminya viral lagi. bezanya dengan kali ni,adik dah pergi mengadap Ilahi. banyak kenangan dengan adik ada dalam blog ni. so rasanya tak salah untuk berkongsi cerita tentang adik walaupun dia dah tak ada di sisi kami lagi. nak jadikan entry ni sebagai kenangan .

Semoga Allah sediakan sebaik-baik tempat di syurga untuk adik kesayangan kami. losing someone yang dekat dengan kita bukan mudah. 25 tahun bukan masa yang lama, bukan juga masa yang singkat. Just missing you extra much today adik. only Allah knows how hurtful i feel.it' been so hard to let you go tapi kami REDHA.you will always be in my heart, my prayer and my thoughts. your memory will keep us from falling apart. kami akan sentiasa merindui gelak tawa senyuman manis adik. Adik kuat sangat dik. Rehat la sepuas-puasnya tanpa rasa kesakitan yang adik tanggung selama hampir 5 tahun ni. May Allah reunite us again. Moga Allah beri ketabahan dan kekuatan pada setiap insan yang menyanyangi dan mencintai adik. 

ni just appeciation post dari family dan kawan. kami post those pictures dan caption ni bukan sebab tak REDHA but ni salah satu cara kami express perasaan kami. Thank you so much for your kind words.it means a lot to me and my family. May Allah SWT bless you all. 

doa yang baik2 untuk adik ipar kami, Kamal Effendi. dia REDHA cuma rindu tu pasti ada (pinjam kata2 someone). Kamal, you are a great husband to Adik. you came into my sisters life at the right time.Thanks you so much sudi terima Adik kami, bahagiakan adik dan jaga adik kami dengan sepenuh kasih sayang, Take care Kamal.

this post quickly went viral on social media.
coretan ikhlas dari suami yang baru kehilangan isteri.


family members, antara orang yang paling terkesan dengan ketiadaan Adik
berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul but InsyaAllah, everything will be okay..














MasyaAllah, Tersentuh hati baca semua caption dari kawan2 adik ni.
Terima Kasih pada semua yang sudi share kisah adik.Adik akak bertuah mengenali korang semua
Terima Kasih Raihan.







Thanks Nako. Bff dari MRSM PC.




Thanks Izzi


Thanks Maddy





Thanks Wahidah




Thank you so much to you and your family for taking care of my sister.we really appreciate your caring and generosity. May Allah bless you and your family and reward you the best in this world and in the hereafter.
Family Amara ni terlalu baik.mereka kat sana berebut2 buat kebaikan untuk dapat pahala.
Subhanallah, beruntung sangat adik kenal family mereka ni.



Thanks Iylia


Thanks Lutfa

Thanks Dayah


Thanks Ameera Zaini dan family.datang pengkebumian adik walaupun dah sarat.


Thanks Zura


Thanks Siti Hajar


Thanks Bella
Terima Kasih

Terima Kasih Aimi

Terima Kasih

Terima Kasih semua walaupun akak tak mengenali korang.
Terima Kasih atas doa2 semua. 


Thanks Cikgu Asrul, cikgu adik di MRSM PC.

















Terima Kasih. 
Terima Kasih share strory ni. 






Terima Kasih







untuk yang tak mengenali adik or baru mengenali adik, tetapi tetap tulis yang baik2 tentang adik. 
Terima Kasih banyak2.





Terima kasih Tuan Hilal Asyraf .








Terima Kasih.

Terima Kasih










Thank you
Terima Kasih


















kami baca semua comment2 korang. tapi tak mampu nak reply satu2. Terima Kasih banyak2 dari hati ikhlas kami. Hanya Allah mampu membalas semua doa2 korang. doa yang baik2 yea.
moga kita sentiasa mencari hikmah di sebalik semua ujian dariNya.

2 comments:

  1. Takziah untuk akak sekeluarga . Walaupun tak pernah jumpa adik akak secara berdepan , tapi kata kata dia , semangat dia dah banyak mengispirasikan orang lain. Moga Allah kurniakan syurga buatnya. ^^

    ReplyDelete
  2. feel like crying over this.

    Al fatihah.
    Sis, serius saya rasa dia sangatlah inspiring. Dan walaupun saya tak pernah kenal dia, tak pernah baca blog dia, tapi macam boleh tahu betapa baiknya hati dia bila semua orang cakap benda yang sama. Buatkan saya terfikir, bila saya meninggal nanti... apa je sumbangan saya pada mak ayah, adik beradik, kwn2..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^