Tuesday, February 23, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Make Up Akad Nikah

Assalamualaikum
post ni dah draft lama so baru skang nak post.
bride to be especially pengantin perempuan mesti concern dengan make up masa majlis nanti
majlis nikah ni sekali seumur hidup. lagipun bukan selalu dapat makeup vouge kan.  
 semua nak nampak cantik dari hari-hari biasa. kena buat pilihan yang betul.
salah pilih nanti nampak macam opera cina pulak kan.
make up adik done by talented mua Noraizan_Ismail. adik kenal through Instagram.
pengantin request nak simple make up dan tak pakai fake eyelashes
suka sangat tengok make up adik. nampak natural, glowing dan flawless.

update gambar 12/03/2016


nak make-up lelawa , cantik2, sweet fefeling princess .
jom booking cik MUA kita ni. confirm puas hati.
tengok gambar previous customer pun dah yakin yang make up akan jadi cantik
Noraizan Ismail 013-250 9162
okay that's all for now. byeeee

Monday, February 22, 2016

Review Sister’s Wedding Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi | Ukiran Henna

Assalamualaikum

skarang ni henna artist ni dah jadi demand sama macam Photographer dan Makeup Artist 
untuk henna adik guna servis from HennaforHer . ambik package. untuk pengantin dan 8 orang yang lain. untuk pengantin design 2 tangan.8 yang lain ni just design untuk 1 tangan jea.
yang best servis inai ni terus ke rumah korang
rambang mata nak pilih sebab semua design lawa-lawa. 
adik guna khidmat Ida dari HennaforHer .pengantin boleh pilih design sendiri. boleh google or pilih design yang diorang dah pernah buat sebelum ni.
so untuk yang lain pilih yang ada dekat IG HennaforHer .
design pilihan pengantin :)..cantik kan.

gambar dari OP
ni design bridemades adik.sorang tu pakai inai dekat kaki.style.hihi
dalam family members nik jea yang berinai.haha
nik pilih this design.before peel off
design simple and berwarna merah. tak nak yang sarat.
gambar ni baru lepas berinai .
malam tidur bau inai.. bahagia.haha
ni warna inai esok harinya.pagi sebelum akad nikah
price sangat affordable and reasonable
sebab ada yang lebih pricey than this yang adik pernah survey.
semput dada uollss tengok harga diorang.macam pakai inai tuk setahun jea.haha

pesanan dari henna maker 
Before henna session follow this: 
1. Scrub is a must tak buat pon xpe. 
Point here to say that IF kaki or tangan  berdaki sangat, henna susah nak pekat merah. 
2. Lotion / Air (penggunaan yang kerap) / Perfume penyebab henna pudar dengan cepat
3. Many Pady akan mengakibatkan henna xmelekat di kuku. HUGE WARNING. 

do contact her to book your slot okay. highly recommended.
HennaForHer
Based in KL & SELANGOR . 
email : hforher@gmail.com
017-2587903 (ida) or 017-9889 774(mira)
https://instagram.com/hennaforher

fuhhh ada lagi entry nak kena update pasal wedding ni. 
berjumpa lah lagi kita dekat next entry.haha

update gambar 12/3/2016



Sunday, February 21, 2016

Majlis Sambutan Hari Lahir Muhammad Iman Zharif

Assalamualaikum
hanya buat sambutan kecil-kecilan untuk family.
Iman genap setahun on 14 Februari masa Valentine's Day minggu lepas, tapi seminggu lepas birthday baru dapat sambut sama2. hold sambutan birthday sebab weekend lepas Mama dan Papa Iman bawak dia ke Cameron Highland.
cepat nya masa.anak saudara kesayangan Teh ni dah setahun. rasa baru semalam Iman senyum dekat Teh time keluar dari bilik bersalin dekat lift di Hospital Islam Az-Zahrah ^___^ . moment indah Teh dan Iman. sampai skarang Teh tak boleh lupa tau.hihi

sambutan birthday ni sambut dekat rumah Chik.sebab TokKu dan TokMa Iman kat sana.
belon-belon dan hiasan belakang yang simple.

umur setahun ni Iman dah boleh berjalan.cuma still lagi tak balance.tapi bila memanjat dah tahap pro.
budak tak reti duk diam. ada jea benda yang dia busykan.
muka kesian. dia nak buang benda kat kepala tu tapi takut Ayah Teh marah.
tu buat muka gitu.haha.comel



Cik Keisha pun ada. siap berbaju merah lagi. ni pun comel jugak.budak baik putih gebu bambam ni
geram tengok pipi dan paha dia.
selalu ok jea tinggalkan dia baring dekat tilam. tapi semalam duk ek ek mintak angkat.
tau ramai orang yang suka layan dia,tu nak berdukung jea,hihi



menu ni dimasak sendiri oleh adik2 nik. menu semua tuk orang dewasa.sebab kanak2 yang boleh makan pun just Iman sorang jea.haha.so makan jea la nasi yea Iman.hihi
menu kami Nasi Putih, Ayam Berempah, Kerabu Pucuk Paku, Sup Tulang dan Kerabu Perut
dessert Labu Sira (tiada dalam gambar)..haha




birthday kek Muhammad Iman Zharif dari Secret Recipes. cadang nak beli kek fondant minion untuk Iman sebab Iman suka minion kan tapi harga boleh tahan mahal. so better beli kek yang biasa kita makan. confirm yang ni sedap.
seisi bergambar
Papa.Iman.Mama




wah. tengok tu.Iman senyum la.hihi..ni gambar paling ok.yang lain banyak yang bergegar, susah nak bergambar bila ada budak2 comel ni.
gambar dari gopro Papa Iman.ada jugak gambar Teh dan Ayah Teh.
Iman tak puas hati apa dengan Pak Uda.semua gambar tengok kat Pak Uda jea.haha



 sambung makan kek.budak comot.
 tak nak dah orang suapkan makanan. dia lak yang suapkan orang makan.



hadiah untuk Iman. bagi Iman kasut sempena dah dapat berjalan ni
video majlsi sambutan hari lahir Muhammad Iman Zharid
Teh tak pandai edit.huhu..baru download software free tuk edit video.jadi la kan.
happy jea budak Iman ni potong kek.gedik tau.haha

Happy birthday Muhammad Iman Zharif . membesar dengan sihat.
moga jadi anak soleh penyejuk hati Mama dan Papa
Terima Kasih jadi penyeri hidup Teh. Teh luv u baby.