Wednesday, December 28, 2016

Al-Fatihah. Nik Idzni Dalila Nik Mahmud

Assalamualaikum


Seperti ramai yang dah tahu, adik kesayangan kami Nik Idzni Dalila Nik Mahmud telah pun meninggalkan kami pada pukul 3 pagi semalam di Hospital Kajang.
Alhamdullillah, semua sudah selesai. Allah permudahkan semua urusan pengkebumian adik.

Tenanglah adik di sana. Allah lebih menyanyangi adik..Even tak mudah untuk kami terima tapi family meredhai pemergianmu dan menerima takdir yang adik sudah tiada di sisi kami. .Kami pasti akan merinduimu.Hidup kami pasti takkan sama seperti dulu. takkan pernah sama dik..
the only thing that help right now is knowing that you is in a better place now. jauh dari segala kesakitan dan penderitaan. doa kami sentiasa mengiringimu,we love you, but Allah love you more.
Terima Kasih atas pinjaman selama 25 tahun ini Ya Allah. jaga dia untuk kami. 

Nik Idzni Dalila Nik Mahmud
11 April 1991 - 27 December 2016

Bagi pihak family, saya mengucapkan jutaan terima kasih untuk semua yang hadir di majlis pengkebumian adik, saya dan family memohon maaf jika ada kesalahan dan kesilapan yang adik lakukan semasa hayat beliau.Terima Kasih atas ucapan takziah dan doa2 dari kalian semua.
Hanya Allah yang dapat membalasnya.
Adik, I miss you so much already,
Alfatihah.

Monday, December 26, 2016

Allah uji adik lagi

Assalamualaikum

tahun lepas kami busy dengan persiapan akad nikah adik. tahun ni kami busy untuk lihat adik sihat macam biasa. dalam setahun, macam2 perkara berlaku. sejak adik balik Malaysia, kesihatan adik makin merosot. sel kanser dah merebak ke tulang belakang dan beberapa tempat lain.kurus sangat adik sekarang dan adik dah start tak boleh berjalan. baring jea dekat katil skarang ni. sedihnya Allah saja yang tahu. berat mata memandang berat lagi bahu memikul

Moga Allah permudahkan urusan adik,Moga Allah kurniakan adik ketabahan dan kesabaran, hilangkan semua sakit adik. nak adik sihat ,nak adik ceria macam dulu. Kami sayang adik sangat2.setiap masa teringat kat adik. adik sentiasa ada dalam setiap doa kami. kami yakin adik mampu lawan sakit sebab adik kuat.banyaknya dugaan adik tanda sayangnya Allah pada adik.

please help us pray for her fast recovery.
we love u so much adik. adik tak pernah jadi beban untuk kami. sikit pun tak pernah.
kami akan buat apa saja tuk adik.tuk adik sihat kembali.
i'm forever thankful to have you as my sister. you have no idea how proud i  am of you . you are an inspiration to so many but most of all to me. keep fighting dik.





Ujian ni untuk lebih dekatkan kami sekeluarga padaNya.InsyaAllah.
Allah tests different people with different trials because everyone has a different level of patience, tolerance, and faith.

Kami tidak tahu apa yang telah Allah tetapkan, tetapi kami yakin ia pasti yang terbaik buat kami .Moga Allah teguhkan iman kami, limpahkanlah kasih sayangNya kepada kami. Kuatkanlah hati kami untuk menghadapi ujian Mu.Hanya Engkau kekuatan kami dan hanya Engkau tempat kami meminta pertolongan.

Setelah kau berusaha maka kau bertawakal lah,
sesungguhnya tiada daya melainkan dengan izin Allah