Monday, January 2, 2017

Adik Dalam Kenangan

Assalamualaikum

2016 become the worst year of my life but Alhamdulillah atas segala yang telah berlaku. semua yang terjadi adalah ketentuan Allah dan sebagai ingatan untuk kita yang masih hidup untuk sentiasa bersedia dengan kematian.pagi nanti kul 3, genap seminggu Adik pergi. this is probably the most difficult time in my life. to be honest, it is hard u know..mereka yang pernah merasa kehilangan mesti akan tahu rasa kepedihan dan kesedihan tu.May Allah give us strength.

It won't never be the same without u Adik. missing you everyday.
 Al-Fatihah Adik Nik Idzni Dalila binti Nik Mahmud

Terima Kasih dari saya dan family untuk respon yang baik2 di media sosial.
but of course la, being on social media, akan ada negatif reactions.
me n my family dont take them too seriously, sebab kami tahu ramai lagi yang sayang dan doakan adik walaupun just kenal melalui media social.i would like to thanks each and everyone of you guys yang selalu doa yang baik2 untuk family kami. trust me im super honoured by your kind gesture.

share dari paper dan pages yang ramai follower buat kisah adik dan suaminya lagi viral.
 Thank you to all of your wishes and condolences, we truly appreciate it.
Astro Awani

video sangat mengentuh hati kami.Terima Kasih Astro Awani
Jodoh, pertemuan, ajal dan maut semuanya telah tertulis. Tidak pernah silap, tidak pernah awal, tidak pernah lambat walau sesaat. Tertulis bagi seorang lelaki bernama Kamal Effendi pada ulang tahun pertama pernikahannya, Isterinya dijemput Ilahi.
sumber video : Astro Awani 

OhBulan

Berita Harian
satu2nya paper yang call untuk dapatkan cerita sebenar.
yang lain hanya mengetahuinya dari instagram




video kenangan. di interview oleh Berita Harian. masa interview ni adik kurang sihat.
tapi still gagahkan diri untuk di interview. she was really a fighter.


THR Gegar







anak saudara sebelah en hubby yang bagitahu kisah adik dan suami viral kat twitter.Terima Kasih pengguna twitter. terharu bila baca ucapan2 dan doa2 dari korang semua.tak boleh nak tido 2,3 malam tu, so gigih la akak print screen tweet korang.kalau boleh nak print screen semua. tapi tak mampu.Hanya Allah sahaja yang dapat membalas doa2 yang baik dari korang.








































banyak giler tweet mention nama Kamal Effendi yea. 
Terima Kasih bagi pihak adik ipar ;-)







































































Paper Kosmo, 1 Jan 2017

we have been receiving an overwhelming of support, wishes and du'a from all of you. 
i'm really touched by your kind words and thoughts, thank you so much.
i pray that Allah SWT will bless you all in this life and in the hereafter.
article from internet.


click here for full article



click here for full article

Terima Kasih. full artikel
http://www.harianviral.com/2017/01/mengharukan-kesetiaan-suami-saat.html





click here for full article



article from Nigerian News online.


Kisah Cinta Sejati Pengisi Alaf Ini



keluar facebook di Thailand.tapi tak sure la apa yang dia tulis tu.
ada yang boleh translate.



3 comments:

  1. Al Fatihah..sesuatu yang istimewa sedang setia menanti di sana..amin.

    ReplyDelete
  2. Baru tahu kisah yang viral tuh kisah kakak nik...salam takziah untuk nik sekeluarga... alfatihah semoga roh kakak dicucuri rahmat...dan ditempatkan dikalangan orang beriman...ameen

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^