Thursday, January 26, 2017

30 days since you left us

Assalamualaikum

with tears in my eyes I am writing this entry. entry you would never read. 27 December 2016 is saddest date I will remember for the rest of my life. and today marks the 30 days since you left us yet it feels like yesterday. saying goodbye is never easy. It's the hardest thing to do. no matter how much I didn't want to let go, I knew that it was your time

our life never be the same without you.we miss you so much and love you even more. there has been such a deep hole in my heart since you left. time passes but the hole in my heart refuses to heal.
now you can only be with us in our memories.I am thankful for all the memories I have and hold them dearly. even though there's saying that 'time heals all wounds' but our lives has been scarred permanently.

I learned so much from you and will always admire you. we hope that we gave you enough love and caring throughout your lifetime but as now it feels that you deserved so much more. it hurts me so much because I wish I would have spent more time with you. I wanted you to stay with us but that was selfish. I know that you are in a better place now, no longer do you have to feel pain.
May Allah reunite us all in Jannah. I will see you soon, wait for me Adik.

-Your sister-


to families and friends,
I'm taking this opportunity to ask you, to place du'a and recite Al-Fatihah for her.
Al-fatihah Adik Nik Idzni Dalila Nik Mahmud.
Thanks a lot everyone.May god bless us all.Amin.


Tuesday, January 17, 2017

Adik yang dirindui

Assalamualaikum

genap 3 minggu adik menemui penciptaNya, namun kehilangannya masih dirasai hingga hari ni. 
tiada ungkapan boleh mengambarkan kesedihan kehilangan orang tersayang.
berharap sangat ianya hanya mimpi. 'mimpi' yang sebenarnya kenyataan yang harus diterima sepanjang hidup.

rindu hanya Allah yang tahu.rindu yang tidak jemu bersama doa yang tak putus.
terlalu banyak hikmah yang hadir bersama ujian ini. first time rasa sangat dekat dengan kematian. no one has the power to avoid it, but when it does everything change and then you realise this world is nothing but temporary.

i'm not totally move on. to be honest it is hard. sampai sekarang masih menangis bila tengok gambar or teringat dia. i miss her so much. i miss everything about her.the way she talks, smile, laugh and everything.we will always have you in our hearts.there isn't a day that goes by that i don't think about you.Al-Fatihah to Adik Nik Idzni Dalila Nik Mahmud,

Sunday, January 15, 2017

Puisi buat Adik Nik Idzni Dalila & Kamal Effendi

Assalamualaikum

Terima Kasih andhamohammad untuk puisi inspirasi dari kisah adik sis, Nik Idzni Dalila dan suaminya, Kamal Effendi. nah baca puisi dari andhamohammad ni. sangat la menyentuh hati.
thanks for taking time to write this.May Allah bless you.




Sebuah Puisi untuk Dalila Idzni

Saat ini kau tengah di dada Tuhan.
Aku tahu itu jauh lebih hangat
dari pelukanku, bukan?

Saat ini kau sedang bermahkotakan berlian,
dengan kilauan cahaya yang gemerlapan.

Kasih, aku tahu, kau jauh lebih utuh
di alam abadimu.
Aku pun mengerti,
surga kini mendapati penghuni baru,
yaitu dirimu.

Sejatinya hatiku tak memungkiri akan bahagia,
namun dia pula tak dapat mengelak luka.

Kepergianmu kasih, seperti orkestra dengan instrumen paling megah yang melantunkan nada terindah mengalun di telinga; menyanyikan lagu berpisah.

Kepergianmu, seperti karang tanpa deburan ombak yang membuatnya gagah, menghilangkan stigma sempurna dari pundak seorang hamba.

Kepergianmu kasih, mengangkat kemampuan netra untuk memantulkan cahaya, dunia terlihat putih segalanya; tiada warna.

Separuh jiwa yang hilang, aku harap kau tenang. Sungguh dunia ini bukan keabadian. Karena itulah kasih, kau tunggu di masa nanti, kala Dia akan menyatukan jiwa kita kembali.

Lagi.

Purwokerto,
Jawa Tengah, Indonesia
Januari 2017



Waktu kita memang tak lama
Namun cinta kita
tak akan pernah sirna

Bisa kau bayangkan rasanya
mengetahui jarak kebersamaan
lebih dahulu dari perkiraan?

Dan bisakah kau bayangkan,
rasanya menghitung detik tiap detik,
sampai akhirnya tangan Tuhan
merangkul separuh jiwa
untuk kemudian dibawa?

Tuhan menyatukan kita
namun Dia hanya ingin
kebersamaan kita sebentar saja
di dunia.

Tuhan maha baik
Tuhan sangat spesial
memperlakukan kami berdua;
Secara sengaja Tuhan tunjukkan
dunia ini bukan selamanya.

Walau dengan memanggil
setengah dari jiwa
namun itu semua kehendakNya
dia lebih tahu
bahwa setengah jiwaku
harus lebih dahulu
berada di surga

Al Fathihah



Apalah arti perpisahan

Jika dengan bertemu,
lalu memilikimu
Adalah sebuah keabadian?

Karena sejatinya, kita tak akan pernah
terpisah lagi.
Meski dunia telah menjadi pembeda;
kau telah abadi,
aku akan menyusulmu pula
suatu saat nanti,
entah esok atau saat ini.

Semua hanya perkara waktu
cepat atau lambat
aku akan menujumu,
untuk yang kesekian kali.

Kau yang paling mengerti aku
Kasih, di alam apapun,
Kau tempatku berhenti.

Note: inspired from: @kamaleffendi 's life story


Wednesday, January 11, 2017

15 days

Assalamualaikum

exactly 15 days since you left us.Al-Fatihah to my dearest sisters
it hurts to think that you are not here anymore
i miss you terribly but we know in our hearts you are no longer in pain and you are in a better place now.

you brought so much joy to our family. you are the strongest girl I ever knew
thanks you for giving us such good memories to look back on.you will forever be in our hearts
 We love you, but Allah loves you more
so rest well Adik, I'll see you again when it's my time
May Allah reunites all of our families in His Jannah. this whole experience had somehow given me a different perspective in life and how in any worst happen, stay positive, have faith in Allah and family is everything.

Missing you everyday Adik
AlFatihah

Tuesday, January 3, 2017

Fundraising in the loving memory of Nik Idzni Dalila

Assalamualaikum

posted on behalf of adik's close friends in the UK.
Thanks for organising this Lutfa Begum.Thank you for everything you did for my sister. You're a good friend. We would like to thank you from the bottom of our hearts .It’s always nice to know that  there are people out there who care and loving.My family really appreciate it and may Allah bless each and everyone of you.
without your help that total would not have been possible
so thank you, thank you, thank you.

Assalaamu Alaikum wa Rahmatullahi Wa Barakatu.

As many of you guys know, my dearest friend Idzni returned to our lord on the 27th December 2016. For those of you who don't, she had cancer for several years and was only 25 when she left the dunya. Idzni was forever grateful and considered her cancer a blessing. She was a happy and patient person who inspired and touched the hearts of many. We would like to do fundraising in her name and donate to various causes so that she may continue to be rewarded in her grave Inn Sha Allah.

If you or anyone you know would like to make a donation please do so on this page Inn Sha Allah . If you cannot donate then please keep our beautiful friend in your du'A.

May Allah SWT forgive her sins, make her among those who will be in his shade on the day of judgement and allow her to enter Jannatul Firdous Aameen, Thumma Aameen.
Please forward this message to your contacts or repost as you wish in social medias Inn Sha Allah 
Jazzakumullahu Khair






A friend cannot be considered a friend until he is tested in three occasions: in time of need, behind your back, and after your death.” - Imam Ali (AS)

Monday, January 2, 2017

Adik Dalam Kenangan

Assalamualaikum

2016 become the worst year of my life but Alhamdulillah atas segala yang telah berlaku. semua yang terjadi adalah ketentuan Allah dan sebagai ingatan untuk kita yang masih hidup untuk sentiasa bersedia dengan kematian.pagi nanti kul 3, genap seminggu Adik pergi. this is probably the most difficult time in my life. to be honest, it is hard u know..mereka yang pernah merasa kehilangan mesti akan tahu rasa kepedihan dan kesedihan tu.May Allah give us strength.

It won't never be the same without u Adik. missing you everyday.
 Al-Fatihah Adik Nik Idzni Dalila binti Nik Mahmud

Terima Kasih dari saya dan family untuk respon yang baik2 di media sosial.
but of course la, being on social media, akan ada negatif reactions.
me n my family dont take them too seriously, sebab kami tahu ramai lagi yang sayang dan doakan adik walaupun just kenal melalui media social.i would like to thanks each and everyone of you guys yang selalu doa yang baik2 untuk family kami. trust me im super honoured by your kind gesture.

share dari paper dan pages yang ramai follower buat kisah adik dan suaminya lagi viral.
 Thank you to all of your wishes and condolences, we truly appreciate it.
Astro Awani

video sangat mengentuh hati kami.Terima Kasih Astro Awani
Jodoh, pertemuan, ajal dan maut semuanya telah tertulis. Tidak pernah silap, tidak pernah awal, tidak pernah lambat walau sesaat. Tertulis bagi seorang lelaki bernama Kamal Effendi pada ulang tahun pertama pernikahannya, Isterinya dijemput Ilahi.
sumber video : Astro Awani 

OhBulan

Berita Harian
satu2nya paper yang call untuk dapatkan cerita sebenar.
yang lain hanya mengetahuinya dari instagram




video kenangan. di interview oleh Berita Harian. masa interview ni adik kurang sihat.
tapi still gagahkan diri untuk di interview. she was really a fighter.


THR Gegar







anak saudara sebelah en hubby yang bagitahu kisah adik dan suami viral kat twitter.Terima Kasih pengguna twitter. terharu bila baca ucapan2 dan doa2 dari korang semua.tak boleh nak tido 2,3 malam tu, so gigih la akak print screen tweet korang.kalau boleh nak print screen semua. tapi tak mampu.Hanya Allah sahaja yang dapat membalas doa2 yang baik dari korang.








































banyak giler tweet mention nama Kamal Effendi yea. 
Terima Kasih bagi pihak adik ipar ;-)







































































Paper Kosmo, 1 Jan 2017

we have been receiving an overwhelming of support, wishes and du'a from all of you. 
i'm really touched by your kind words and thoughts, thank you so much.
i pray that Allah SWT will bless you all in this life and in the hereafter.
article from internet.


click here for full article



click here for full article

Terima Kasih. full artikel
http://www.harianviral.com/2017/01/mengharukan-kesetiaan-suami-saat.html





click here for full article



article from Nigerian News online.


Kisah Cinta Sejati Pengisi Alaf Ini



keluar facebook di Thailand.tapi tak sure la apa yang dia tulis tu.
ada yang boleh translate.